lørdag 4. august 2018

Sjokoladekake med peanøtter og gresskarkjerner


Salte peanøtter i sjokoladekake er skikkelig godt, så har du ikke prøvd den kombinasjonen før bør du virkelig prøve denne kaken her. Kaken inneholder også andre kjerner, så i denne kaken er det litt å "tygge på". Kaken er både rask og enkel å bake og er holdbar. Serveres gjerne med bær og spanderer du en kremklatt smaker det ekstra godt. Jeg brukte en form som måler 23 cm. i diameter


DU TRENGER:

200 gr sirup
2 egg
120 gr smeltet smør
150 gr hvetemel
1 1/2 ts bakepulver 
3 ss kakao
1 dl appelsinjuice
2 ss finhakkede svisker (kan sløyfes)
50 gr gresskarkjerner
50 gr malte linfrø

TOPPING:

1 1/2 dl salte peanøtter
2 ss rugflenger, havregryn eller mandelspon
Ca. 2 ss perlesukker


Pisk sirup og egg til det blir lyst og skummende. Tilsett smeltet litt avkjølt smør. Bland sammen mel, kakao og bakepulver, sikt dette i deigen sammen med appelsinjuice. Rør inn frø og kjerner til slutt. Ha røren i en rund form med bakepapir i bunnen. Dryss over peanøtter, rugflenger og perlesukker. Kaken stekes ved 180 grader i varmluft i ca 30 - 40 grader. Kjenn med en kakepinne om kaken er stekt, og pass på så den ikke stekes for lenge, da kan kaken bli litt tørr, heller litt lite stekt enn for lenge stekt.
Kaken avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar