fredag 24. august 2018

Loff med sprø skorpe


Loff og skalldyr hører liksom sammen så i dag har jeg bakt loff med en grei oppskrift som gav et godt  resultat, det ble en stor loff med knasende sprø skorpe. Loffen kan fryses og blir like knasende sprø hvis du lar den tine nesten helt før du legger den i stekeovnen på 150 gradet en liten stund.


DU TRENGER TIL EN STOR LOFF:

25 gr gjær
1 klype sukker
Ca. 2 1/2 dl lunkent vann
500 gr hvetemel
1 ts salt
2 ss rapsolje

Rør ut gjæren i en liten skvett vann (ca. 2-3 ss) sammen med en klype sukker i bakebollen. Tilsett  litt hvetemel og rør sammen til det blir en tynn grøtaktig røre. Dekk til bakebollen og la dette stå til det begynner å bli små bobler på toppen av røren, det tar ca. 15 - 20 minutter. Tilsett resten av melet, salt og 2 1/2 dl lunkent vann. La kjøkkenmaskinen gå mens du tilsetter mel og vann. Olje tilsettes til slutt. Virker deigen for fast, så tilsett en liten skvett vann i tillegg. La maskinen gå på middels hastighet i ca. 5-8 minutter. Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca. 45 minutter. Ta deigen ned på melet bakebord og kna godt gjennom deigen. Form til ett stort brød som legges på bakepapirkledd stekebrett til etterheving. Bruk en skarp kniv og lag noen kutt i loffen på skrå. La stå til etterheving i ca. 20 -25 minutter. Pensle med vann og sett loffen i forvarmet ovn på ca. 220 grader. Sett bakeplaten med loffen midt i ovnen. Sett en rist helt nederst i ovnen med en ildfast form oppå, med kokende varmt vann i. Stek loffen i ca. 40 - 45 minutter. Avkjøles på rist.


2 kommentarer:

  1. Kan steketiden / temperatur være riktig? Mitt ble svartbrent

    SvarSlett
  2. Det ble den beste loffen jeg har bakt. Supert.

    SvarSlett