Dette er en pastarett med få ingredienser, det er en rett som er superrask å tilberede og det er en rett som de fleste vil like. Jeg har brukt blåmuggost og parmesan, men strengt tatt trenger du ikke begge to ostene, du greier deg godt med en, men det er innmari godt med to da.
DU TRENGER TIL 3 PERSONER:
2 kyllingfileter eller tilsvarende annet kyllingkjøtt
Smør/olje til steking
Salt - pepper
1 rødløk i tynne skiver
6-8 soltørkede tomater i strimler
Ca. 1-2 dl kokevann fra pasta
1 dl kremfløte
1 dl melk
3-4 ss raspet parmesan
1-2 ss blåmuggost
6-8 småtomater
Valgfri pasta
Del kyllingen i strimler, ha på salt og pepper, stek de lett brune i smør/olje og legg tilside. Kok pasta eter anvisningen på pakken. Ha litt olje på stekepannen, la det bli varmt og legg i rødløken , stek til løken begynner å få farge før du tilsetter de soltørkede tomatene. La dette få surre et par minutter før du legger i kyllingen igjen og tilsetter kokevann fra pastaen, melk og fløte. Rør rundt slik at alt er godt blandet. Tilsett raspet parmesan og smuldre over blåmuggost. Blir det for tørt, så tilsett mere kokevann, melk eller fløte. Smak til med mere ost og litt salt og pepper. Legg i den ferdigkokte pastaen og vend rundt. Bruker du blåmuggost er den ganske salt, så det er ikke sikkert du trenger å salte så mye, smak deg frem. Del de små tomatene og legg de i rett før retten er ferdig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar