onsdag 29. august 2018

Grove pannekaker



Pannekaker en en populær middag selv med bare voksne i familien. Skal medgi at å steke pannekaker er en aldri så liten "tålmodighets prøve", man er liksom låst til komfyren. Pannekakene i dag var ekstra gode og litt sunnere enn de som blir servert vanligvis, de er helt uten sukker og for det meste grovt mel og havregryn. Jeg har brukt litt lett vaniljekesam i røren, har du ikke vaniljekesam så bruk litt vaniljesukker og et eller annet syrlig melkeprodukt som yoghurt, lett rømme eller kulturmelk.


DETTE TRENGER DU TIL CA. 10 PANNEKAKER:

3 egg
Ca. 2-3 ss vanilje-kesam
2 ss havregryn
2 dl havremel
Ca. 1 dl grov spelt (kan byttes med hvetemel)
Liten klype salt
1 ts kardemomme
ca. 2 dl hvetemel
Ca. 6 -8 dl melk 
Litt smør til stekingen 

Pisk sammen egg og kesam, tilsett alt det tørre vekselvis med melk til en passelig røre. La røren stå ca. 30 minutter før du begynner å steke, da vil du sikkert se at du må tilsette litt mere melk. Ha litt smør på stekepannen før du begynner å steke.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar