fredag 31. august 2018

Napoleonskaker


En av de beste kaker jeg vet, kanskje fordi jeg er så glad i vaniljekrem, men tenk deg en sprø bunn og topp med den nydelige kremen i mellom, hvis du er ekstra glad i det søte så får du melisglasur på toppen også. Bruker du ferdigkjøpte butterdeigplater fra frysedisken går det veldig raskt å bake napoleonskaker.


AV FIRE BUTTERDEIGPLATER BLIR DET 8 - 10 KAKESTYKKER:

4 plater butterdeig
Hvetemel
Ca. 5 dl vaniljekrem
4 plater gelatin
3 dl kremfløte
MELISGLASUR:
Ca. 3 dl melis
Ca. 6-8 ts vann
Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, eller du kan lage vaniljekrem selv.

Legg de frosne butterdeigplatene på melet bakebord og la de tine, det tar ca. 15 - 20 minutter. Kjevle platene tynt ut til ca. 2 mm tykkelse. Bruk mel slik at platene ikke kleber på kjevlet. Legg de ferdigkjevlede platene over på bakepapirkledde stekeplater og la de hvile i ca. 20 minutter. Prikk de godt med en gaffel og stek de ved 200 grader i ca. 18 minutter eller til de er pent gylne. Legg kakene over på en rist til avkjøling.


 Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutt, klem vannet ut av gelatinen og legg den i en liten kjele sammen med et par ss fløte eller melk og la gelatinplatene smelte helt over svak varme. Pisk opp vaniljekremen slik at den blir helt glatt og rør den smeltede gelatinen inn i vaniljekremen. Pisk kremfløten helt stiv og vend den inn i vaniljekremen. Sett vaniljekremen i kjøleskapet slik at den stivner.
Når du skal montere kakene legger du det som skal være bunn på en stødig skjærefjøl og legger på et tykt lag av vaniljekremen. Legg over det som skal være topp. Sett kaken i kjøleskapet i i ca. 20 - 30 minutter slik at vaniljekremen får "satt seg". Lag melisglasur ved å røre sammen melis og vann, og stryk glasuren over kaken i et jevnt lag. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til glasuren stivner. Bruk en skarp kniv med tagger og del kaken opp i passende store biter. Pynt gjerne med bær.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar