mandag 13. august 2018

Penne med laks, brokkoli og fenikkel


Laks og pasta passer godt sammen og særlig når de får følge med gode grønnsaker. I stedet for brokkoli kan du bruke blomkål hvis du liker det bedre, det viktigste er at grønnsakene ikke blir for mye kokt, de skal ha litt tyggemotstand.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

 Ca. 200 gr laksefilet i biter
Ca. 180 gr penne
1 liten grovhakket løk
1 liten eller 1/2 fenikkel i tynne skiver
Ca. 1/2 brokkoli i små biter/buketter
1 1/2 dl kokevann fra pastaen
(1/2 dl melk)
Ca. 2 dl lett creme fraiche eller lettrømme
1/2 terning grønnsaksbuljong
Noen dråper presset sitron
Raspet parmesan
Salt - pepper
Olje/smør til steking
Tomater ved servering 


 Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Del laksen i biter, dryss på litt salt og pepper og stek laksebitene i litt smør eller olje til de blir pent brune - de trenger bare et par minutter. Når laksen er ferdigstekt setter du den tilside, vasker av stekepannen og heller i noen dråper olje, legger i løken og lar den få surre til den blir litt blank og myk. Tilsett brokkoli i små biter/buketter og fenikkel kuttet i tynne skiver. La dette få surre sammen mens du tilsetter kokevann fra pastaen, noen dråper presset sitron, grønnsaksbuljong og creme fraiche. Rør rundt og la blandingen småkoke til grønnsakene begynner å bli myke, men pass på at de ikke blir overkokt. Hell vannet av pastaen og hell den over laks og grønnsaker. Vend rundt slik at alt blir godt blandet. Tilsett litt melk hvis sausen virker tykk, eller at du synes det blir for lite saus. Du kan også tilsette litt mere creme fraiche. Serveres med raspet parmesan og tomater.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar