fredag 10. august 2018

Blomkål med ost og bacon



Blomkål med bacon og ost, kan det bli bedre, jo hvis du i tillegg har et par skiver spekeskinke i - men da smaker det helt fantastisk. Det er jo egentlig en gammel traver dette her som jeg har forenklet og fornyet aldri så lite. Du kan godt blande litt parmesanost i osteblandingen, det gjorde jeg i dag og det smakte nydelig.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

1 middels stort blomkål i store buketter
Ca. 100 gr bacon i terninger/biter
Ca. 2 dl lettrømme
Ca. 2 dl revet hvitost
Salt - pepper
Smør
Litt ost til topping 


Sprøstek baconbitene i litt smør og sett de til sides. Del blomkålen i store buketter og forvell de i kokende vann tilsatt litt salt i 2 minutter. Pass på at du ikke koker blomkålen for mye. Ha blomkålen direkte i iskaldt vann. La blomkålen renne av og legg den i et ildfast fat. Rør sammen lettrømme og ost, tilsett litt salt og pepper og fordel dette over blomkålen. Topp med litt ekstra ost, så mye som du liker. Sett formen i stekeovnen ved 225 grader og stek i ca. 10 - 12 minutter. Kjenn med en kakenål om blomkålen er ferdig, og osten skal ha begynt å få brune flekker.
Strø over stekt bacon. Det smaker veldig godt med et par skiver spekeskinke i tillegg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar