Søk i denne bloggen

lørdag 25. august 2018

Panna Cotta med lune nektariner



En italiensk klassiker med kremfløte og vanilje som er en enkel dessert å tilberede og smaker som fløyel. Desserten kan tilberedes i god tid før den skal nytes, gjerne dagen i forveien, i alle fall må den ha minst 4 timer i kjøleskapet. Til Panna Cotta smaker det godt med enten bær eller frukt, så i dag serverer jeg Panna Cotta med lune honningkokte båter av nektariner


DU TRENGER TIL PANNA COTTA FOR 4 PERSONER:

6 dl kremfløte
1 1/2 dl vaniljekesam
1 vaniljestang
1 dl sukker
4 plater gelatin

Legg gelantinplatene i kaldt vann, så mye at de blir dekket av vann og la de ligge i 8 - 10 minutter. Ha vaniljekesam i en rørebolle. Hell kremfløten og sukker i en kasserolle, del vaniljestangen, skrap ut frøene og ha både frø og vaniljestangen i kremfløten. Sett kasserollen på kokeplaten og kok opp. Ta kasserollen av varmen, ta opp vaniljestangen, klem vannet ut av gelantinplatene og rør gelantinen ut i den varme kremfløten. Rør godt slik at du er sikker på at alt er smeltet. Nå heller du en del av den varme fløteblandingen over kesamen som er i rørebollen, rør rundt slik at det blander seg før du heller dette tilbake i kasserollen igjen. Bland godt. Fordel kremblandingen i porsjonsglass.


LUNE NEKTARINER:

2 fine faste nektariner
2 1/2 ss brunt sukker
1 1/2 ss honning
1 ss presset sitron

Ha sukker, honning og presset sitron i en kasserolle og kok opp. Del nektariner i tynne båter og legg båtene i kasserollen. Kok forsiktig til nektarinbåtene er helt møre, men det skal ikke bli mos. Ta kasserollen av varmen og sett til avkjøling. Når du skal servere desserten, varmer du opp nektarinene, men ikke slik at de blir kokende, da vil desserten smelte når du legger de på. Legg noen lune nektarinbåter og litt av saften i hvert dessertglass rett før servering og dryss gjerne over litt grovhakkede nøtter



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar