Det er ikke til å komme forbi, men hjemmelagde karbonader er god mat, karbonader er først og fremst middag, men det er utrolig godt med et karbonadesmørbrød når du har lyst på noe ekstra, og for ikke å snakke om en god karbonade som burger med masse digg tilbehør. Jeg har laget en ekstra stor porsjon i dag så har jeg noen gode saftige karbonader i fryseren til senere. Disse karbonadene her er godt krydret, så jeg anbefaler å være litt forsiktig i første omgang, steke en lten prøvekake og heller øke kryddermengden hvis du mener du vil ha mere smak. Selv synes jeg det er godt med masse grønnsaker og salat til karbonader sammen med gode poteter, men det er godt med stekt løk og potetmos og det er godt med bakte grønnsaker eller stekte poteter, valget er fritt. i alle fall er dette noen aldeles nydelige karbonader.
DU TRENGER:
1,5 kg karbonadedeig
3 ss potetmel
2 egg
Ca. 2 ts salt
Ca. 2 ts pepper
Ca. 2 - 3 ts oregano
1 1/2 ts malt ingefær
Ca. 1 - 1 1/2 ts chilipulver
2 ts dijon sennep
1 1/2 finhakket løk
2-3 fedd finhakket eller raspet hvitløk
4 - 5 dl vann
Bruk en kjøkkenmaskin eller rene hender, selv synes jeg det er best med rene hender akkurat når det gjelder karbonader, de behøver ikke arbeides så voldsomt, bare blandes godt slik at du er sikker på at alt krydder osv. er godt blandet sammen. Ha karbonadedeigen i en stor stødig rørebolle og tilsett potetmel og kryddet. Rør sammen og tilsett egg og sennep mens du arbeider deigen godt. Spe med vann, litt etter litt, og arbeid vannet godt inn for hver gang du sper. Når du bruker hendene kjenner du veldig lett om deigen er passe til å lage karbonader av. Bruk en skje og rull store boller som klemmes flate og stekes i smør/olje på stekepannen. Ikke bruk alt for sterk varme da har karbonadene let for å bli for raskt stekt på utsiden og ikke stekt inni.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar