Søk i denne bloggen

lørdag 18. august 2018

Eggerøre


Eggerøre er tradisjonsmat som er godt likt av både store og små, eggerøre er godt til frokost, på koldtbordet, til spekemat og røkelaks. eggerøre kan også spises helt alene når du har lyst på noe ekstra godt. Eggerøre skal være myk og kremaktig og aldri så lite bløt. Du kan godt bruke en stekepanne, men skal du lage eggerøre av 3-4 egg, er det aller best med en liten kasserolle eller en liten stekepanne.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

8 egg
8 ss helmelk, vann eller kremfløte
Ca. 1/2 ts salt
Litt pepper
God klatt smør
Gressløk (kan sløyfes)


Knekk eggene i en rørebolle og tilsett salt, pepper og melk, vann eller kremfløte. Pisk godt sammen. Ha en smørklatt i en liten kasserolle med slippbelegg. La smøret smelte og bli litt varmt, men ikke brunt. Hell i eggeblandingen, skru ned varmen på kokeplaten til middels/svak varme. Bruk en slikkepott som er varmebestandig og dra slikkepotten langs bunnen av kasserollen slik at det av eggemassen som er stivnet dras sammen. Når du ser at alt er nesten stivnet tar du kasserollen bort fra varmen og heller eggerøren ut på et fat. Pass på at eggerøren ikke står for lenge på kokeplaten, den skal være litt bløt når den er ferdig, ellers kan den lett bli tørr. Strø over klippet gressløk når eggerøren er avkjølt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar