fredag 3. august 2018

Brokkoligrateng med pølser og ostetopping


Lettlaget god middag, alt i en form med sprø bacon, gode pølser og masse brokkoli. I stedet for brokkoli kan du bruke blomkål, og du kan bruke andre grønnsaker. Jeg hadde chorizopølser, men en annen pølse kan brukes, men det blir best hvis det er en godt krydret pølse. Bruker du en pølse med mere nøytral smak, bør du tilsette litt krydder som en klype cayennepepper.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

1 bukett brokkoli
1-2 pølser etter hvor store de er
Ca. 100 gr bacon i biter
1/2 grovhakket rødløk 
3 egg
1-2 dl matfløte eller en blanding av kremfløte og melk
Salt - pepper
Ca. 100 gr revet gul ost


Del brokkoli i små buketter og kutt stilken i små biter. Sett over en kjele med vann og tilsett litt salt, kok opp vannet og legg i brokkolien som skal forvelles ca. 1 minutt. Ta den raskt opp og legg den over i iskaldt vann. La brokkolien renne godt av og legg den i en ildfast form. Stek bacon pent gyllent og sprøtt og fordel baconbitene over brokkolien, stek løken til den begynner å få farge, del pølsene i litt tykke skiver og la de også få en rask tur i stekepannen. Legg stekte pølser og løk over bacon og brokkoli. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell dette over innholdet i formen. Dryss over raspet ost. Sett formen i stekeovnen ved 210 grader og stek i ca. 20 - 25 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar