onsdag 8. august 2018

Pannestekt laks med asparges og pepperrotkrem


Laks er en råvare som brukes ofte her hos oss, både fersk, røkt og varmrøkt laks er om ikke livretten min så ikke så veldig langt ifra. Aller best blir laksen når den er bakt i stekeovnen, men lettstekt på stekepannen er en god nummer to. Laks er en råvare som er lett når det gjelder tilbehør, for det meste passer og smaker godt til laks. Dette her er mager mat som er full av vitaminer og mineraler, men fremfor alt, det er nydelig mat.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

350 - 400 gr laksefilet uten skinn og bein
Salt - pepper
Litt raspet sitronskall
Smør til steking 
Ca. 6-8 asparges
Noen småtomater

SALAT: 

1/2 mango i biter
1/2 avocado i biter
3-4 redikker i tynne skiver
Noen dråper presset sitron

PEPPERROTKREM:

1 1/2 dl lett creme fraiche (eller en blanding av creme fraiche og gresk yoghurt)
1 ss pepperrot (greit med den på tube)
Raspet skall av 1/2 sitron
1 ts sennep
1 ts honning


Rør sammen og smak til pepperrotkremen og sett den i kjøleskapet til den skal brukes. Del opp mango, avocado og redikker, press over noen dråper presset sitron. Legg smør på stekepannen og dryss salt og pepper på laksefiletene og legg de i stekepannen når smøret begynner å bli brunt. Rasp over litt sitronskall. Stek laksen bare noen minutter på hver side (3-4 minutter). La laksebitene få hvile et par minutter etter at de er ferdigstekt, og imens legger du aspargesen på stekepannen og lar den få steke 2-3 minutter så er den ferdig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar