Søk i denne bloggen

lørdag 11. august 2018

Eplekake med kokos (glutenfri)


En saftig kake som fikk en litt sprø topp, nydelig lunken med litt iskrem eller pisket krem, og den er god avkjølt med en kremklatt. Kaken er riktig så enkel å bake, ingen pisking, bare røre sammen.

DU TRENGER:

2 dl sukker
1 1/2 dl potetmel
2 dl kokosmasse
2 ts bakepulver
1 toppet ts vaniljesukker
2 egg
1 dl mager gresk yoghurt
125 gr mykt smør

FYLL:
2 epler i båter
Kanel
Perlesukker


Bland sammen alt det tørre og rør inn smøret. Tilsett yoghurt og egg og rør godt sammen. Bruk en rund form på 23 -24  cm og legg bakepapir i bunnen. Hell i røren. Skrell eplene og del i båter som legges i et pent mønster oppå kaken. Dryss over kanel og perlesukker. Sett ovnen på 170 grader og stek kaken i 35 - 40 minutter. Kaken avkjøles i formen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar