Det er utrolig hva man finner i kjøleskapet etter helgen, så mandagen er en perfekt dag til å lage restemat. Selv om denne suppen er laget så og si kun på litt "slappe" grønnsaker smakte den utrolig godt, så her er det bare å finne frem det du har i grønnsaksskuffen og sette i gang. Har du ikke kolrabi kan du bruke litt selleri eller en ekstra gulrot, har du ikke søtpotet så bruk en vanlig potet, her er det bare å ta det man har.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
1 liten hakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1-2 ss god olivenolje
2 gulrøtter i små biter
1 skalk kolrabi i små biter
Ca. 10 cm søtpoet i biter
1/2 blomkål i biter (husk å bruke stilken)
Bruk gjerne litt paprika og squash hvis du liker det
1 grønnsaksbuljongterning
Ca. 8 dl vann
2-3 dl melk
1 ss soyasaus
Liten klype kajennepepper
1 toppet ts raspet ingefær
1 liten ts gurkemeie
Saft av 1/2 lime
Salt - pepper
Toppes med litt stekt bacon eller stekt chorizo og litt lettrømme
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar