mandag 20. august 2018

Restesuppe


Det er utrolig hva man finner i kjøleskapet etter helgen, så mandagen er en perfekt dag til å lage restemat. Selv om denne suppen er laget så og si kun på litt "slappe" grønnsaker smakte den utrolig godt, så her er det bare å finne frem det du har i grønnsaksskuffen og sette i gang. Har du ikke kolrabi kan du bruke litt selleri eller en ekstra gulrot, har du ikke søtpotet så bruk en vanlig potet, her er det bare å ta det man har.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 liten hakket løk 
1 fedd finhakket hvitløk
1-2 ss god olivenolje
2 gulrøtter i små biter
1 skalk kolrabi i små biter  
Ca. 10 cm søtpoet i biter
1/2 blomkål i biter (husk å bruke stilken)
Bruk gjerne litt paprika og squash hvis du liker det
1 grønnsaksbuljongterning
Ca. 8 dl vann
2-3 dl melk 
1 ss soyasaus
Liten klype kajennepepper
1 toppet ts raspet ingefær
1 liten ts gurkemeie
Saft av 1/2 lime
Salt - pepper
Toppes med litt stekt bacon eller stekt chorizo og litt lettrømme


Skrell og kutt opp alle grønnsakene. Ha olje i en gryte og surr løk og hvitløk til løken er blank. tilsett alle de andre grønnsakene og la dette få surre noen minutter mens du tilsetter krydder og limesaft. Hell på noe av vannet og legg i en grønnsaksbuljongterning. Kok opp og la grønnsakene koke bortimor 20 minutter. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt mens du tilsetter mere vann og melk til suppen har fått passelig konsistens. Kok opp og smak til med salt, pepper og mere krydder hvis du vil ha mere smak.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar