mandag 27. august 2018

Knasende sprø rekesalat


En knasende sprø salat med masse grønnsaker, herlige reker og en fantastisk dressing. Dette er en mettende salat som egner seg til middag, men også super til lunsj, og har du rester igjen smaker det fantastisk på en skive grovt brød. En slik salat inneholder masse vitaminer og mineraler og er noe av det sunneste du kan spise, så det er bare å finne frem det du har i kjøleskapet for så og si alt kan brukes i en slik salat.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

Ca. 300 gr reker uten skall
1/2 avocado i små biter
6-7 sukkererter i strimler
Ca. 1/2 eple i tynne strimler
1 hjertesalat 
3-4 redikker i tynne strimler
1/2 fenikkel i tynne strimler
Ca. 5 cm agurk i tynne strimler
1 stor tomat
2-3 hardkokte egg delt i to


 Rens rekene og skjær sukkererter, agurk, redikker, fenikkel, eple og hjertesalat i strimler. Ha alle disse ingrediensene i en skål eller en bolle og bland godt. Ta av noen av rekene til pynt. Del tomatene i båter, del eggene i to og kutt avocado i små biter. Lag dressingen


DRESSING:

2 ss sitronsaft
Liten klype salt
Litt pepper
2 toppede ts honningsennep (eller 2 ts sennep og litt honning)
4-6 ss god olivenolje
Ca 3 ss finklippet urter. (jeg har brukt dill, gressløk, persille og oregano, men du behøver ikke alle disse, bruk det du har.


Bland sammen sitronsaft, sennep, salt og pepper i en liten skål til dressingen. Spe med olje litt etter litt  mens du rører kraftig, særlig til å begynne med. Når du synes dressingen er passe tykk, tilsetter du urtene. Vend dressingen inn i salaten, bruk to gafler og vend forsiktig og lenge nok til at alle ingrediensene får dressing på seg. Vend forsiktig inn avocadobitene. Hell salaten på et fat, og pynt med reker, delte egg og tomatbåter. Serveres med et godt brød, focaccia eller et rundstykke.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar