torsdag 30. november 2017

Syltede rødbeter


Hva er vel sildesalaten og leverposteien til jul uten rødbeter, så derfor er det like greit å få gjort unna rødbetsyltingen, for de aller beste rødbetene er de hjemmelagde så klart. Nå mener jeg ikke at det kun er til jul vi skal spise rødbeter, det er godt hele året og veldig næringsrikt, har lite kalorier og lite karbo og inneholder rikelig av magnesium og kalium, så spis rødbeter på leverpostei hele året, til karbonader, til spekesild og mange andre retter. Jeg har syltet ca. 1 kilo rødbeter i dag, det ble to middels store glass.

I

DU TRENGER:

Ca. 1 kilo rødbeter
LAKE:
100 gr sukker
1 stor ss honning
3 dl eplesidereddik 
1 1/2 dl vann
Ca.1 ts karve 
Salt


Skrubb rødbetene godt under lunkent vann og kok de i rikelig vann tilsatt litt salt. Kok rødbetene i 45 - 60 minutter alt etter størrelsen og kjenn med en pinne eller bruk en tynn strikkepinne for å kjenne om de er kokt, de skal være litt faste. Når rødbetene er ferdig kokt, setter du kasserolen i oppvaskkummen og tapper på kaldt vann, så tar du på engangshansker og "klemmer" av skallet, det går veldig lett når du gjør det på denne måten, og du slipper rødbetflekker på kjøkkenet som kan være vanskelig å få av.


Del rødbetene i pene skiver som du legger på rene glass og strør litt karve mellom lagene. Kok opp alle ingrediensene til laken mens du rører av og til, så heller du den kokende laken over rødbetene i glassene, sett på lokk. Rødbetene holder seg flere uker i kjøleskapet.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar