fredag 17. november 2017

Wraps med marinert kylling og stekte eplebåter


Paprika og koriander gir denne kyllingen en utrolig god og velbalansert smak uten å bli for "hot". Sammen med stekte eplebåter, avocado og mango blir dette et enkelt, smaksrikt og godt måltid til hele familien. Her kan du egentlig fylle på det du liker best og det som du har for hånden. Dette er også godt til nistemat, bare rull sammen og knytt rundt en bommulstråd slik at det henger sammen.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 600 gr kyllingfilet
8 tortillalefser
1 mango i tynne skiver
1 avocado i tynne skiver
1-2 epler i tynne båter 
Salat
Smør/olje til steking

MARINADE:

Ca. 1 ss paprikapulver
Ca. 1 ss malt koriander
3-4 ss rapsolje 
Salt

DRESSING:

2 -3 dl lettrømme eller lett creme fraiche
2 store ss mango chutney (eller en annen chutney)
Salt - pepper
Noen dråper presset sitron


For at det skal gå raskt å steke kyllingen, pleier jeg å dele den i to på langs, slik at det blir to tynne fileter, og når du da igjen deler de i biter, blir kyllingen gjennomstekt på et blunk.
Rør sammen marinaden og bruk mere olje hvis du synes røren blir for tykk. Ha smør/olje på stekpannen, dypp kyllingfiletbitene i marinaden og stek kyllingen raskt slik at de blir gjennomstekte. Del epler i tynne båter og stek de møre sammen med kyllingfiletene. Legg kylling, stekte eplebåter, oppdelt mango og avocado på et fat slik at alle kan få lage sin egen wrap. Sett også frem slat i en skål, og rør sammen og smak til dressingen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar