tirsdag 7. november 2017

Glutenfrie pizzasnurrer


For den som må spise glutenfritt er dette et greit måltid og det er greit som turmat, skolemat eller som "ta-med-mat" i bursdager eller lignende. Disse snurrene er bakt av ferdig pizzamel i pose som bare skulle tilsettes lunkent vann og olje. Deigen fikk gå i mikseren i 5 minutter og bakes ut mellom to bakepapir med litt olje på. Deigen var veldig lett å bake ut, og det var lett å rulle sammen med hjelp av bakepapiret da jeg hadde lagt på fyll. Det som ble litt vanskelig var når deigrullen skulle skjæres i skiver, den ble litt "rufsete i kanten, men bortsett fra det, ble disse pizasnurrene veldig gode.


DU TRENGER:

1 pose ferdig pizzablanding
Tomatsaus
Ca. 2 dl skinkebiter (smårettskinke)
1 vårløk i tynne ringer
Ca. 3-4 cm squash i små terninger
Raspet ost
TOMATSAUS LAGER DU SLIK:
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 ts sukker
Litt salt og pepper
1 - 2 ts oregano.


Bland alle ingrediensene til tomatsausen i en plastbolle eller lignende og kjør den glatt med en stavmikser. Denne sausen trenger ikke kokes, og det som du har tilovers kan fryses til neste gang du skal lage pizza, pizzasnurrer, tomatsaus eller tomatsuppe.

Lag pizzadeigen etter anvisningen på posen og legg den mellom to bakepapir slik som det står på bruksanvisningen.
Smør på tomatsaus, men ikke for mye, da vil det renne ut under steking. Legg på grønnsaker, skinke og ost.  Rull sammen med hjelp av bakepapiret, og del i biter på ca. 2 cm som settes på bakepapirkledd stekebrett og stekes ved 220 grader i ca. 15 - 20 minutter. Et par minutter før pizzasnurrene er ferdig, tok jeg de ut og la på litt ekstra ost på toppen før de fikk steke ferdig. Avkjøles på rist


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar