torsdag 9. november 2017

Pærechutney


Denne chutneyen er perfekt til ost, den er god som tilbehør til mange middager og pærechutney er fabelaktig til bruk som smakstilsetning til mange retter. Pærechutney er enkel å lage, når du har fått alt i kasserollen kan det bare stå der og kose seg til alt er helt mykt. Chutney kan oppbevares i kjøleskapet i flere uker, men har du litt som du vil gjemme til senere, er det lurt å putte den i fryseren.
Jeg har brukt chili i dag, men er du skikkelig dristig bruker du piri piri.


DU TRENGER TIL 1 STORT ELLER TO SMÅ GLASS:

3 store pærer i biter uten skall og kjernehus
1 lime, skall og saft
1 liten eller 1/2 chili i små biter
1/2 dl vann
1/2 dl rørsukker
1 ts salt
1/2 -1 ts fenikkelfrø


Ha vann, saft og raspet skall av lime, fenikkelfrø og sukker i en kasserolle. Kok opp og tilsett pærebiter og chili. Rør rundt og la kjelen stå på svak varme og småkoke i ca 30 minutter eller til pærebitene er helt myke. Klem noen av pærebitene mot kanten av kjelen slik at en del av bitene blir most. La kjelen avkjøle og ha chutneyen på glass.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar