mandag 20. november 2017

Boller med appelsin


De fleste er glad i boller, godt til kaffen, på kakebordet og for ikke å snakke om boller og kakao på tur. Disse bollene her er det litt mere arbeid med, men du får lønn for strevet for dette er veldig gode boller med en aldri så liten aning av appelsinsmak.

TIL 20-25 BOLLER TRENGER DU:

50 gr fersk gjær eller en pakke tørrgjær
1 egg
3 dl matfløte
1 dl sukker
4 ss presset appelsin
Ca. 10 - 12 dl hvetemel
100 gr mykt smør
Sammenpisket egg til pensling
Perlesukker til strø
Muffinsformer

Lunk matfløten, ha den i bakebollen og rør ut gjæren i den. Bruker du tørrgjær blander du den i litt av hvetemelet. Ha sukker og egg i deigvæsken, tilsett presset appelsin og hvetemelet litt etter litt til du har en passe fast deig. Tilsett smøret i biter mens maskinen går, og la maskinen gå på helt til alt smøret er godt arbeidet inn i deigen. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving til den har dobbel størrelse, det tar ca. 1 - 1 1/2 time. Mens deigen hever lager du fyll til bollene.


TIL APPELSINFYLL TRENGER DU:

100 gr mykt smør
2 1/2 dl melis
Revet skall av 1 stor appelsin
2 ss presset appelsin

Rør sammen alle ingrediensene til fyllet og la det stå kaldt til det skal brukes.


Ta deigen ned på bakebordet når den er ferdig hevet. Del deigen i passe store emner og kjevle emnene ut til en leiv. Bruk et glass eller lignende som er ca 10 cm i diameter til å stikke ut rundinger med og legg 1 ts. med fyll på hver runding og klem sammen før du legger bollene i muffinsformer.


Sett muffinsformene med boller på et stekebrett til etterheving, ca. 30 - 45minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø med perlesukker før de stekes ved ca. 200 gradet i ca. 8 - 10 minutter. Avkjøles på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar