tirsdag 21. november 2017

Høstpytt med rotfrukter, bacon og pølser


Dette var skikkelig "snaddermat", det vil si skikkelig godt, og det er veldig enkelt å tilberede. Når det gjelder slik mat som dette her, er alle ingredienser og mengde rett og slett en retningslinje, for her kan du "putte i" det du har og i den mengden du vil. Det som er annerledes med denne formen her er at den inneholder eplebåter, som gir retten en fin sødme, og passer godt sammen med den kraftige pølsen og bacon. Denne porsjonen passer til 3 personer.


DETTE HAR JEG BRUKT

3 grove smakfulle pølser
Ca. 120 gr bacon i biter
3 middels store poteter i båter
2 gulbeter i båter
2 gulrøtter i biter
2 pastinakk i biter
1 rødløk i båter
1 eple i båter
Timian
Pepper
Smør/olje til steking


Skrell alle grønnsakene, poteter og løk og del opp i biter.  Ha smør/olje på stekepannen og stek bacon pent brunt og sprøtt og sett det tilside. Del pølsene i skiver og stek de raskt sammen med baconet, og etter hvert som bacon og pølser  blir ferdig stekt, legger du i grønnsaksbåtene, poteter og løk slik at alt får en rask omgang på stekepannen. Ha alle grønnsakene og potetene i en ildfast form, strø over litt pepper og timian, virker det litt tørt så ringle over litt god olje. Sett formen i stekeovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, så legger du på eplebåtene og steker 10 minutter til. Ta ut formen og fordel pølseskiver og bacon over eple og grønnsaker før du setter formen i ovnen igjen i 5 - 10 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar