mandag 6. november 2017

Fullkornpasta med bacon og speilegg


Dette er en enkel middag med få ingredienser, og det er en middag med en noe uvanlig sammensetning. Selv om dette var fort gjort, ble det en middag som smakte utrolig godt, rubbel og bit ble spist opp og vi ble det man kan kalle "stappmett".


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Pasta, valgfri type
100 - 150 gr bacon
1hakket sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
5-6 soltørkede tomater i olje
Ca. 1 - 1 1/2 dl kremfløte
2 egg
Høvlet parmesanost
Smør/olje


Stek bacon på en stekepanne til den er gylden og sprø og ha den over i en gryte/kasserolle som retten skal lages ferdig i. Surr sjalottløk og hvitløk i litt smør/olje på stekepannen til løken er blank. Hell på kremfløte, kok opp og hell dette over baconet. Kok pasta etter anvisningen på pakken, hell av kokevannet, men ta vare på ca. 1 dl. Hell pastaen i gryten med bacon og hell på litt kokevann fra pastaen slik at det ikke koker tørt, vend rundt slik at alt blir godt blandet. Kutt de soltørkede tomatene i strimler og tilsett de i  gryten.. Kok opp. Stek eggene på stekepannen. Øs pasta opp på dype tallerkener og topp med speilegg og høvlet parmesan.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar