mandag 27. november 2017

Focaccia i stor langpanne


Focacciabaking er noe som foregår ofte her hos oss, det er enkelt og raskt å bake, inneholder få ingredienser og smaker så utrolig godt. Vi bruker focaccia til supper og salater, som burgerbrød, og sandwich. Siden det er greit å fryse focaccia er det like greit å bake en skikkelig stor når jeg først er i gang, jobben er jo sånn omtrent den samme.

DU TRENGER TIL EN STOR LANGPANNE:

50 gr gjær (eller en pose blå tørrgjær)
1/2 - 3/4 dl god olivenolje
1 ts salt
1 ts sukker
Ca. 1,1 - 1,3 kg hvetemel
1 liter vann
TOPPING:
Olivenolje
Flaksalt
Rosmarin hvis du har


Rør gjæren ut i halvparten av vannet, og hell det i bakebollen sammen med salt, sukker og halvparten av oljen. La maskinen gå mens du heller på hvetemel og resten av det lunkne vannet. Hell på mere hvetemel til du har en litt løs og klissete deig. Arbeid deigen godt, og hetl til slutt heller du resten av oljen langs kanten av deigen mens maskinen går. Dekk med plast og la deigen heve til dobbelt størrelse, det tar ca 35 - 45 minutter. Kle den største langpannen din med bakepapir, og hell deigen i formen. Bruk fingrene og klapp deigen utover i langplannen slik at det blir jevnt, bruk litt mel eller olje på fingrene. Sett til etterheving i ca. 30 minutter. Bruk fingertuppene og lag små groper i deigen når den er ferdig hevet, og så ringler du over olivenolje slik at det kommer litt olje i gropene. Strø over flaksalt. Stek ved 200 grader i 30 - 35 minutter. Halvveis i stekingen strør du over rosmarin hvis du har. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar