tirsdag 14. november 2017

Kreolsk kylling i form


Kreolsk mat er velsmakende med mye krydder, men velbalansert og ikke for sterkt. Denne kyllingretten er godt krydret med masse god smak og med mild søtpotet, mais og ananas som tilbehør. Alt lages i stekeovnen og er egentlig enkel å tilberede. At det er en skikkelig smaksopplevelse behøver jeg vel ikke å si så mye om. Denne retten passer veldig godt når du skal lage mat til mange. Du kan bruke hel kylling, kyllinglår eller fileter. Jeg bruker alltid måleskje når jeg måler opp krydder, tar du det på slump kan retten lett bli for sterk.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 stor kylling eller 4 store kyllingfileter
2 store søtpoteter
3-4 litt tykke skiver ananas i biter
3-4 maiskolber i tykke skiver
Salt - pepper
Olje

MARINADE TIL KYLLINGEN:

3-4 ss god olje
1/2 ss brunt sukker
1 ts hvitløkspulver
1/4 ts malt spisskummin
1/4 ts røkt paprika
1 ts salt
1/2 ts chiliflak
1/2 ts malt koriander
1/2 ts chilipulver

SALSA:
1 mango
Raspet skall av 1 lime
Saft fra 1/2 - 1 lime (smak til)
1-2 ss brunt sukker
1 liten eller 1/2 finhakket sjalottløk
Litt salt - pepper


Begynn med å lage marinaden ved å blande sammen alle krydderne. Legg kyllingbitene i en skål og strø over krydderblandingen og hell på olje. Bruk to gafler og vend på kyllingen slik at olje og krydder blir jevnt fordelt. La kyllingen ligge i marinaden ca. 10 minutter og vend på den med jevne mellomrom. Legg kyllingen i en langpanne med bakepapir og hell over det som er igjen av den gode marinaden. Stek kyllingen ved 210 grader. Bruker du kyllinglår eller hel kylling så trenger kyllingen å steke i 35 - 40 minutter, bruker du tynnere og mindre biter greier det seg med 25 minutter, men pass på at kyllingen er gjennomstekt.
Mens kyllingen står i ovnen lager du salsaen ved å skrelle mangoen, del den i biter og kjører den glatt i en blender eller bruk stavmikser, sammen med de andre ingrediensene til salsaen. Smak til med limesaft, sukker og salt - pepper.
Når kyllingen er ferdig, tar du den ut av ovnen og dekker den til slik at den holder seg varm. Skrell søtpoteten og del den i båter eller biter, legg den på en bakepapirkledd stekeplate, ringle over litt god olje og strø på salt og pepper. Sett den i stekeovnen ved 200 grader og stek til den er ferdig, det tar ca. 15 - 20 minutter, alt etter hvor tykke biter du har. Når søtpotetene er ca. halvferdig, skyver du søtpotetbåtene litt sammen og legger på ananas og mais. Når søtpotetene er ferdig legger du kyllingen oppå søtpotet, ananas/mais og øker varmen på stekeovnen til 225 grader og lar det hele få stå i ovnen i 5 minutter.
Retten serveres med den nydelige mangosalsaen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar