fredag 3. november 2017

Rundstykker med cottage cheese og raspet gulrot


Dette blir saftige rundstykker som både smaker og dufter godt. Det blir ca. 24 rundstykker av denne porsjonen og det er en deig som er lett å jobbe med, rullingen gikk som en lek. Orker du ikke rulle, kan du bare rulle ut en stor pølse av deigen og så skjære avlange biter med en skap kniv eller bruk deigskrapen. Har du ikke havrekli, kan du bytte det ut med hvetemel eller sammalt hvete.

DU TRENGER:

300 grov rug
100 gr havrekli
100 gr sammalt grov hvete
Ca. 500 gr hvetemel
100 gr solsikkekjerner
50 gr fersk gjær eller en pose tørrgjær
3 dl cottage cheese
2 gulrøtter som rives fint
1 ts salt
6 - 7 dl melk
1 ss flytende honning
2 ss god olivenolje
1 egg eller melk til pensling
Frø til å strø over


Bland det grove melet og nesten alt hvetemelet sammen med salt, raspede gulrøtter og cottage cheese i bakebollen. Lunk melken og rør ut gjæren i litt av melken sammen med honning. Hell melk og utrørt gjærblanding i deigen mens du rører, og bruk kjøkkenmaskin. Bruker du tørrgjær, tilsetter du den sammen med melet. Ha på mere hvetemel etter hvert til du får en passende deig, den skal være litt fast og seig når den er ferdig, men ikke hard. Tilsett solsikkekjerner til slutt og hell på olje. La maskinen gå på sakte fart i minst 10 minutter. Dekk bakebollen med plast og sett deigen på et lunt sted til heving i ca 1 time. Hell deigen ned på melet bakebord, kna den lett og del opp til emner som settes på papirkledde stekeplater til etterheving i ca 20 - 30 minutter. Stekes ved 190 grader i ca. 15 - 20 minutter. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar