torsdag 16. november 2017

Mangobrød



Dette er et søtt brød med både sukker, honning og rosiner, men du verden så godt det er, særlig med smør og jordbærsyltetøy. Ja det ligner litt på julebrød, eller boller med rosiner, men allikevel - litt annerledes er det med den delikate fargen og den ekstra mykheten. Når det er sagt så ble mine to brød i mørkeste laget i dag, det er slikt som hender av og til når man blir "litt heftet" og ser litt skjevt på innstillingen på stekeovnen, men smaken er det ingen ting i veien med.

DU TRENGERT TIL 2 BRØD:

50 gr smeltet smør
50 gr brunt sukker
2 ss honning
50 gr gjær (for søte bakverk)
2 1/2 dl vann
1 mango
1 ts salt
1 ts ingefær
Ca. 600 gr hvetemel (mere eller mindre alt etter hvor stor mangoen du bruker er)
100 gr rosiner
1 sammenpisket egg til pensling


Smelt smøret og lunk vannet. Smuldre gjæren i bakebollen og rør ut gjæren i vannet. Tilsett salt, ingefær, honning, sukker og det smeltede smøret. Skrell og mos mangoen og rør den inn i deigen sammen med hvetemel. Tilpass mengden av hvetemel etter hvor stor mangoen din er. Deigen skal være såpass fast at den slipper bollen. Når du har tilsatt alt melet du skal bruke lar du deigen få gå i kjøkkenmaskinen i 5-8 minutter. Dekk deigen med plast og sett den til heving på et lunt sted til deigen har blitt dobbelt størrelse. Det tar ca. 40 - 60 minutter. Ta deigen ned på melet bakebord og kna inn rosinene. Del deigen i fire like store emner som rulles ut til fire ca. 30 cm lange "pølser". Tvin to og to "pølser" sammen til brød som legges på bakepapirkledd stekeplate til etterheving i ca. 20 - 30 minutter. Pisk sammen egget og pensle begge brødene. Sett brødene i stekeovnen ved 190 grader i ca. 30 - 40 minutter. Ser du at brødene blir for mørke så legg over et bakepapir. Avkjøl brødene på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar