onsdag 1. november 2017

Minestronesuppe med tortellini


I dag både lukter og smaker det av Italia her i heimen av en utrolig velsmakende, varmende og mettende suppe. Denne suppen er enkel å tilberede og er en perfekt hverdagsmiddag, vil du ha suppen mere "hot" kan du tilsette mere pakrika, eller litt chilipulver. Den lille klypen med sukker kan sløyfes, men den gjør at suppen får den runde fine smaken. Har du ikke tortellini kan du bruke en annen type pasta, men tortellini gjør at suppen blir mere mettende.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 liten hakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
2 små eller 1 stor gulrot i små biter
1 stilk selleri i tynne skiver
Ca. 10 cm squash i små biter
1 boks hermetiske tomater
1 kyllingbuljongterning 
1 lite laurbærblad
1/2 ts paprika
1 ts oregano
Liten klype sukker
Salt - pepper
Litt vann
Tortellini (ca. 1 stor neve eller så mye du vil ha)
Ca. 50 -80 gr bacon
Smør/olje til steking
Parmesan og persille til å strø over


Finn frem alle ingrediensene du skal bruke før du begynner. Kutt opp alle grønnsakene. Del baconet i biter og stek det sprøtt i en gryte i litt smør/olje, og legg de ferdigstekte baconbitene på et kjøkkenpapir. Hell alle grønnsakene i gryten med baconfett, og la alt få surre et par minutter. Ha på krydder, vend rundt og hell på de hermetiske tomatene. Legg i laurbærbladet og buljongterningen og kok opp. Grønnsakene bør koke ca. 20 minutter, så tilsett tortellini slik at de er ferdig samtidig som grønnsakene. Tilsett vann slik at suppen får en passe konsistens og smak til med salt, pepper og sukker. Rett før suppen er ferdig kokt legger du i den stekte baconen. Suppen serveres varm med et dryss av parmesan og persille og selvfølgelig et godt brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar