tirsdag 28. november 2017

Suppe fra Toscana


Det er så herlig og fasinerende med italiensk mat, den blir litt forskjellig hver gang alt etter årstider og hva man har i skap og skuffer. Alle rester blir brukt, det brukes lang tid på tilberedelsen, og det brukes lang tid på selve måltidet, her nyter man maten og de gode samtaler rundt bordet. Denne suppen her har noen ingredienser som er basis og så kan man tilføye eller bytte ut alt etter hva man har i huset, derfor er oppskriften egentlig bare veiledende. Bacon, bønner og pølser er basisen til denne suppen og parmesan på toppen selvfølgelig. Grønnsaker, urter og krydder kan du variere alt etter hva du har i huset.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 150 gr bacon i biter
3-4 grove smakfulle pølser i biter 
1-2 bokser bønner, gjerne blanding
1 grovhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 liten fenikkel i tynne ringer
3-4 stilker stangselleri
5-6 salvieblader eller 1 ts tørket salvie
Ca. 6 dl kraft, gjerne kyllingkraft
Ca. 5 dl vann 
3-4 poteter i biter
1 stor pakke spinat eller grønnkål
Raspet skall av 1 sitron
Salt og pepper
Raspet parmesan på toppen


Begynn med å surre bacon på en stekepanne og legg det i en gryte som du skal koke suppen i. Tilsett salvieblader eller tørket salvie og surr videre i gryten mens du tilsetter løk og hvitløk, selleri og fenikkel. Spe med kraft og vann, kok opp og tilsett poteter, revet sitronskall og pepper, vær litt forsiktig med salt da baconet avgir salt, så smak deg frem. Har du ikke kraft så bruk en kyllingbuljongterning eller kyllingfond. Når suppen er nesten ferdig tilsetter du spinat, pølser i biter og bønner, tilsett også mere vann/kraft hvis suppen virker for tykk. Kok opp og server suppen rykende varm med godt brød til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar