lørdag 8. juli 2017

Valnøttbrød


Et brød som smaker godt, er et halvgrovt brød og holder seg godt. Brødet får en knasende sprø skorpe og hadde sprø skorpe etter at det hadde vært en tur i fryseboksen. Brødet smaker godt til det meste, og var innmari godt som burgerbrød og til salat.

DU TRENGER TIL TO BRØD:

50 gr gjær
5 dl lunkent vann
3 ss mørk sirup
1 ts salt
2 ss olivenolje
3 dl grov rug
3 dl fullkornmel
Ca. 9-10 dl hvetemel
Ca. 80 - 100 gr grovhakket valnøtter


Smuldre gjæren i bakebollen og hell over det lunkne vannet, tilsett sirup og rør til gjæren er oppløst. Tilsett melet, først det grove og så hvetemel  mens kjøkkenmaskinen går, til du har en passende fast
deig. Tilsett olje og la maskinen gå i 5-8 minutter, da heller du i de grovhakkede valnøttene og arbeider de inn i deigen mens maskinen går med sakte fart. Dekk bakebollen med plast, og sett deigen til heving på et lunt sted i ca 1 time.
Hell deigen ned på bakebordet, del deigen i to like store deler og kna hver del godt med litt hvetemel. Rull til runde brød og sett de på bakepapirkledd stekeplate til la brødene etterheve i ca 30 minutter.
Bruk en skarp kniv og lag ruter eller  striper i brødet. Pensle med vann og stek på 230 grader. sprut litt vann inn i stekeovnen og la brøden steke i 5 minutter, senk varmen til 190 grader og stek videre i ca. 30 minutter.  Bank med knoken under brødet når du tar det ut av ovnen, da skal du høre en "hul" lyd når brødet er ferdig stekt. Avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar