lørdag 22. juli 2017

Nektariner med honning, timian og creme fraiche


Dette smaker som solskinn og det smaker av sommer - noe så godt og så enkelt. Selv om det er ferietid og late dager smaker det godt med en dessert, og frukt eller bær er jo sommerdessertene fremfor noen.  Jeg valgte å steke nektarinene med skallet på, det er lett å spise frukten ut av skallet når den er stekt, men vil du kan du jo skrelle nektarinene først. Jeg har brukt en blanding av creme fraiche og kesam, men du kan bruke lett creme fraiche eller den blandingen du liker best, pisket kremfløte eller iskrem smaker også nydelig til en slik dessert.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

6 nektariner
Noen kvister rosmarin
5-6 ss blomsterhonning
2 dl creme fraiche 
1 liten ss melis
1 ts vaniljesukker


Del nektarinene i to og ta ut stenene. Legg bakepapir på en stekeplate og legg på nektarinene med hulrommet etter stenen opp. Hell honning i hullene etter stenene og legg på noen kvister timian. Stek nektarinene på 180 grader i ca. 20 minutter. Legg de varme nektarinene på dessertfat og hell over et par skjeer med krem.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar