lørdag 15. juli 2017

Boller med vaniljekrem og blåbær


Å bake boller er noe av det kjekkeste jeg gjør, det dufter så innmari godt både av deigen og det ferdige produktet. Boller med vaniljekrem smaker ekstra godt, og med blåbær i tillegg ble dette ganske fort favorittbollene. Boller er en enkel og rask bakst, bare pass på at deigen får heve i fred og ro på et lunt sted, en bolledeig skal behandles med kjærlighet. Det er også lurt å sette alle ingrediensene du skal bruke frem på kjøkkenbenken i god tid før du skal begynne bakingen, da får alt samme temperatur, og du får et mere vellykket resultat. Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, men det er ganske enkelt å lage vaniljekrem selv, så en grei oppskrift på vaniljekrem finner du her
Dryss gjerne over med litt melis før servering,  eller å ringle over litt melisglasur er også godt.DU TRENGER TIL 20 - 24 BOLLER:

50 gr gjær
150 gr sukker
5 dl lunken melk
1 egg
150 gr smør i terninger
1 1/2 ts kardemomme
Liten klype salt
Ca. 900 gr hvetemel


Smuldre gjæren i bakebollen og hell over melken som skal være aldri så lite lunken. Tilsett kardemomme sammen med sukkeret, salt og egget og start kjøkkenmaskinen mens du tilsetter hvetemel litt av gangen til du har en passe fast deig. Nå lar du kjøkkenmaskinen gå mens du tilsetter smøret i terninger og lar maskinen gå til alt smøret er arbeidet godt inn i deigen og du ser at deigen slipper kanten på bakebollen, det tar ca. 8 -10 minutter. Dekk deigen med plast, sett den på et lunt sted og la deigen heve til dobbelt størrelse, det tar ca. 1 1/2 time.
Ta deigen ned på melet bakebord, kna deigen igjennom og del opp til emner og trill til fine jevne boller. Sett bollene på bakepapirkledd stekeplate og klem de litt flate men flat hånd.  Legg over et klede og la de etterheve i ca. 30 - 40 minutter. Når bollene er ferdighevet lager du en liten grop i bollene med fingrene. Legg en skje vaniljekrem i hver grop og dytt i noen blåbær. Stek bollene midt i ovnen ved ca. 190 grader i 10 - 12 minutter. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar