fredag 14. juli 2017

Tacosalat med kylling og mango


Det enkleste tex-mex - måltidet jeg noen gang har laget er denne tacosalaten, det er bare å røre sammen og smaker aldeles nydelig. Har du ikke kyllingfilet som du kan steke så kjøp en grillet kylling og del i biter, ellers kan du putte i salaten det som du ellers bruker som tilbehør til taco. Bruker du rå løk bør du legge den hakkede løken i iskaldt vann i 10 - 15 minutter slik at det blir en mildere smak på løken, ellers vil løken dominere smaken. Vil du lage ditt eget tacokrydder finner du oppskrift her


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

2 hjertesalat
1 eller 2 små bokser mais
1 boks røde bønner
Ca. 10 cm agurk i biter
3-4 tomater i terninger  (uten kjerner)
2 store kyllingfileter i biter (eller 4 små fileter eller 1 ferdig grillet uten skinn)
1 mango i små biter
1 avocado i terninger
Hakket rødløk  (kan sløyfes)
Ca. 2 dl raspet ost

DRESSING:

2-3 dl Drømmelett
Ca. 1 dl creme fraiche (gjerne den lette typen)
2 ss majones
1-2 ss tacokrydder
1 stor ss honning
Til servering: Nachochips


Del kyllingfiletene i strimler eller biter, ha på litt salt og pepper og stek de på stekepannen i smør/olje og la de bli kalde. Vask og kutt opp hjertesalat og bland sammen alle ingrediensene utenom osten i en stor bolle. Husk å skylle bønnene i kaldt vann. Bland lett sammen og legg salaten over på et fat. Legg ost på toppen. Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak til med tacokrydder og honning.
Serveres med nachochips.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar