fredag 7. juli 2017

Svinefilet med eple og rosmarin


Svinefilet og eple passer godt sammen, her har jeg også brukt masse gode rotfrukter og eplesider. Dette er skikkelig gjestemat, og det er gjestemat som er aldeles nydelig og som nesten lager seg selv, her kan mye gjøres på forhånd.

DU TRENGER TIL 6 - 7 PERSONER:

2 svinefileter ca. 1200 - 1400 gr tilsammen
Noen kvaster rosmarin
2-3 rødløk i båter
Ca. 1 kg søtpoteter
Ca. 4 gulrøtter
Ca. 3 pasternakk eller persillerot
3 finhakket fedd hvitløk
2 fenikkel i båter
3 epler i båter
Ca. 3 dl eplejuice eller cider
God olivenolje
Salt - pepper
Smør/olje til steking
1 fedd finhakket hvitløk + 1 kvast rosmarin til stekepannen

Puss av sener og tørk av svinefiletene. Sett stekeovnen på 200 grader. Skrell og del opp alle grønnsaker og løk, og legg de i en stor ildfast form, eller bruk en langpanne. Hell over  god olivenolje, dryss over salt og pepper. Vend om på innholdet i formen slik at olje og krydder blir godt fordelt og legg i et par kvister med rosmarin. Sett formen i stekeovnen og bak i ca 15 minutter. I mens grønnsakene står i stekeovnen har du smør /olje på stekepannen og legg i hakket hvitløk og rosmarinkvast. La smøret bli skikkelig varmt og legg i svinefiletene og stek filetene til de får en jevn fin stekeskorpe. Ta ut grønnsaksformen, vend rundt på grønnsakene og legg svinefiletene oppå grønnsakene,  del eplene i båter og legg de rundt svinefiletene og hell på eplejuice. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av svinefileten og la det stå til termometeret viset 68 grader. Er ikke grønnsakene  helt ferdige, så sett formen uten svinefiletene inn i ovnen igjen noen minutter. Imens pakker du inn svinefileten i al- folie slik at den holder seg varm. Del filetene opp i pene skiver og legg de tilbake i grønnsaksformen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar