mandag 3. juli 2017

Pølser og nykål i ovn


Dette ble virkelig en god hverdagsmiddag, dette er mat som hele familien vil like. Jeg har aldri laget kål på denne måten før, og at det skulle bli så godt hadde jeg nesten ikke trodd. Siden alt er i en form - akkurat slik mat jeg elsker å lage, er dette både raskt og enkelt. Bruk flere typer pølse, gjerne en type som chorizo eller en lignende.


DU TRENGER TIL CA. 4 PERSONER:

Ca. 400 - 500 gr pølse i biter
1 nykålhode i tynne båter
1 rødløk i tynne båter
4-5 poteter i biter
Småtomater delt i to
Ca.1- 1 1/2 dl buljong
Salt - pepper
Litt timian
Smør/olje til steking


Skrell og kok potetene nesten ferdig, ta de opp, del de i store biter og legg de i et ildfast fat som du skal lage retten i. Del rødløken i fine båter og la den surre til den er myk i litt smør/olje på stekepannen, ta skinnet av pølsene og del de også i biter, tilsett pølsebiter, og la de surre sammen med løken i stekepannen. Ingenting av dette behøver å bli brunt, bare få aldri så lite farge. Alt haes i formen sammen med potetene. Del nykålen i tynne båter og stek de på stekepannen på svak/middels varme, kålen skal falle sammen, men skal ikke bli brun. Ha kålen i fatet sammen med det øvrige, dryss over litt salt og pepper og litt timian. Vær litt forsiktig med salt hvis du bruker sterke pølser. Vend rundt på ingrediensene i fatet slik at alt blir godt blandet, legg over delte småtomater og hell over buljong. Sett fatet i stekeovnen på 200 grader og stek i ca 20 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar