mandag 10. juli 2017

Kyllingklubber med peanøttsaus


Det er en rask rett å lage dette her, kyllingen legges i marinade kvelden i forveien, eller om morningen og får stå i kjøleskapet slik at den får en fantastisk deilig smak.Sausen lages på et par minutter, og tilbehør er egentlig valgfritt, ris er godt, eller bare denne herlige salaten som vi spiste til kyllingen i dag. På grunn av soyasausen får kyllingen en litt mørk farge, det ser ut som om den er blitt stekt i meste laget, men det er nok soyasausen som er synderen.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

6-8 kyllingklubber

MARINADE:

4 ss soyasaus
1 ss presset sitron
1 ts revet frisk ingefær
Raspet skall av 1/2 lime
1 stor ts honning
Ca. 2 ss olivenolje

Legg kyllingklubbene i marinaden natten over eller fra morningen av. Ta kyllingklubbene ut av marinaden, la de renne litt av på et kjøkkenpapir. Legg kyllinklubbene på en bakepapirkledd stekeplate og stek klubbene ved 200 grader i ca. 35 - 40 minutter. Snu klubbene underveis.


PEANØTTSAUS:

Ca. 1/2 glass peanøttsmør
1 boks kokosmelk
1 ss rørsukker
1 - 1 1/2 ss karripasta
Litt presset sitron
1/2 dl kaldt vann

Varm opp kokosmelk, sukker og karripasta til kokepunktet, ta det av kokeplaten og rør inn peanøttsmøret, smak til med mere sukker og presset sitron. Varm opp og tilsett kaldt vann, Sausen serveres rykende varm.
En salat av mango, tomat, mais og agurk smaker godt til denne retten.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar