lørdag 29. juli 2017

Tapas


Noe av det kjekkeste jeg serverer til gjester er tapas. Av og til lager jeg et tapasfat til hver, andre ganger når vi har mange gjester lager jeg tapas buffet. Det som er så kjekt med tapas er den store variasjonen og de ulike smakene man kan kombinere. Med tapas kan man bli sittende lenge ved bordet, prate litt, spise litt, drikke litt vin og spise litt til. I dag serverer jeg lune nektariner med seranoskinke, fylte egg, små krustader med smeltet ost og fikenmarmelade, laksesalat og chorizo med manchego ost og jordbær. Disse oppskriftene er beregnet til 4 personer.

TIL LUNE NEKTARINER MED SERANOSKINKE TRENGER DU:

2 nektariner
8 skiver seranoskinke
1 ss rødvinseddik
2 ts honning
2 ss olivenolje

Varm opp stekepannen slik at den er middels varm. Rør sammen honning og rødvinseddik og rør inn olivenolje. Del nektarinene i fire båter, pensle med olje/eddik blandingen og legg nektarinene på stekepannen. Pensle over med mere oljeblanding og stek nektarinene på alle sider. legg de stekte nektarinene over på et fat til de blir lunkne før du fester en skive seranoskinke til hver nektarinbåt.


CHORIZO MED MANCHEGO OG JORDBÆR:

Legg små ostebiter på skiver av chorizo og stikk en pinne gjennom med et halvt jordbær.
Her kan du bruke morrpølse og en annen smakfull ost istedet, og har du ikke jordbær, kan du bruke druer eller tørket aprikos.

SMÅ KRUSTADER MED SMELTET OST OG FIKENMARMELADE:

De små krustadene er kjøpt ferdig  og fylt med brie. Settes i stekeovnen ved 170 grader til osten er smeltet. En liten klatt marmelade legges på ved servering.


SKJEER MED LAKSESALAT:

Ca. 100 gr røket laks
Ca. 100 gr philadelphiaost naturell
1 ts pepperrot på tube
1 ts presset sitron
1- 2 ss tørket gressløk (bruker du frisk gressløk er det nok med 1 ss)
Serveres på små kjeks eller toast hvis du ikke har porsjonsskjeer

Rør sammen ost, presset sitron og pepperrot. Kutt opp røkelaksen i små biter og bland sammen med osteblandingen.

FYLTE EGG:

4 hardkokte egg
2 ss majones
Ca. 1 dl drømmelett eller lettrømme
1 ts dijon sennep
Litt salt - pepper
Liten klype chilipulver
Ca. 1 ss finklippet krydderurter (bruk det du har)

Kok eggene og del de i to på langs med en skarp kiv. Ta ut eggeplommen og samle de i en skål og bland inn majones, drømmelett, sennep og krydder. Mos sammen med en gaffel, smak til, rør inn krydderurter og ha fyllet tilbake i de halve eggehvitene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar