tirsdag 18. juli 2017

Salat- bolle med laks, rugbrødsnipper og dilldressing


Siden slike salad-bowl oppskrifter er blitt så populære i alle magasiner og matblader, fant jeg ut at det var verd å prøve, samtidig ser en slik salat både innbydende og fargerik ut. Enkelt å tilberede er det også og man kan putte oppi akkurat det man har lyst på. Selv er jeg veldig glad i både laks og i rugbrød og siden det er søndag i dag ble det begge deler.  Jeg har marinert agurkskivne slik at de får en litt syrlig smak, det smaker godt til laksen, men du kan selvfølgelig bruke agurken slik som den er.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

100 - 150 gr røket laks i skiver
2 hardkokte egg
4-6 små tomater delt i to
Noen reker hvis du har
Grønn salat av en type du liker
 3-4 reddiker i tynne skiver
Ca. 5- 8 cm  agurk i tynne skiver, marinert
Noen sukkererter i strimler
Rugbrød
Olivenolje
Salt 

Begynn med å legge salat på bunnen av bollen og så legger du i reddiker, små tomater, kokte egg delt i to, røket laks i skiver, og marinert agurk. Pynt med noen finstrimlede sukkeretrer og rugbrødsnipper. Drypp over litt vinagrett rett før servering.


MARINADE TIL AGURKSKIVENE:
3 ss hvitvins eddik
3 ss vann
1/2 ts honning
litt pepper 

Rør sammen marinaden og legg i de tynne agurkskivene og la de ligge i 15 - 20 minutter. vend rundt på agurkskivene slik at marinaden blir jevnt fordelt.

RUGBRØDSNIPPER:
Skjær tynne rugbrødskiver i snipper, legg de på en bakepapirkledd stekeplate og pensle over med olje på begge sider av snippene, strø over litt maldon eller flaksalt. Sett rugbrødsnippene i stekeovnen ved 200 grader. Stek i 6 minutter, snu snippene og stek i 5 minutter på den andre siden.


DILLDRESSING:
Ca. 2 dl blanding av Drømmelett, yoghurt, kesam eller lett creme fraiche
2-3 ss finhakket dill
Noen dråper presset sitron
Salt - pepper

Jeg brukte en blanding av Drømmelett og kesam, men bruk det du har av magre meieriprodukter.
Smak til med sitron, salt og pepper og rør inn finhakket dill.


Jeg har også laget en vinagrette, det er alltid innmari godt til de fleste salater, men er ikke nødvendig.

VINAGRETTE:
2 ss hvitvinseddik
1/2 ts dijonsennep
1/2 ts honning (kan sløyfes)
3-4 ss olivenolje

Begynn med å røre sammen eddik, sennep og honning. Så drypper du i olje litt av gangen mens du rører kraftig. Gjør du det på denne måten vil ikke vinagretten skille seg.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar