fredag 21. juli 2017

Blåskjellsuppe med knasende sprøtt garnityr


Blåskjell er en billig og fin råvare, her får du selskapsmat  nesten gratis og så er blåskjell noe av det beste jeg vet. Blåskjell kan dampes/kokes med mange typer smakstilsetning, men jeg har funnet frem til en "blanding" som gir utrolig god smak på blåskjellene og en fantastisk kraft til å koke blåskjellsuppe av, og at dette ble en fantastisk suppe er ikke til å underslå.


  DU TRENGERTIL 4 PERSONER:

1 kg blåskjell
3 dl hvitvin 
2 finhakket sjalottløk
2 sitrongress (bankes flate med skaftet på en kniv)
1/2 liten finhakker chili
1 finhakket fedd hvitløk
1 dl kremfløte 
Olivenolje

Skrubb blåskjellene og skyll de godt i kaldt vann. Ha olivenolje i en gryte og surr sjalottløk, hvitløk, chili og sitrongress til løken er blank. Tilsett hvitvin og kremfløte, kok opp og hell i blåskjellene. Legg på lokk og la blåskjellene trekke/småkoke i ca. 5 minutter, når skjellene åpner seg, er de ferdig. Ta ut skjellene og sil kraften.

GARNITYR:

1 storgulrot i tynne strimler
2 tynne skiver sellerirot i tynne strimler
1-2 vårløk i tynne strimler

Forvell grønnsakene i kokende vann i ca. 3 minutter og ha de straks over i iskaldt vann. Ta grønnsakene opp av vannet og la de renne av på et kjøkkenpapir

SUPPEN:

2 finhakket sjalottløk 
Et par små stilker timian
Liten klype cayennepepper
4 dl kremfløte
Blåskjellkraften
Skalldyrsfond/vann
Salt - pepper
Sitronsaft
Ca. 1 ts maizenna utrørt i litt vann
Olivenolje
Garnityr
Dill eller persille 


Ha olivenolje i en gryte og la den bli varm. La sjalottløken få surre i oljen til løken blir blank sammen med et par stilker timian og litt cayennepepper, tilsett blåskjellkraft og kremfløte. Kok opp og tilsett kraft/fond/vann til du har rett mengde suppe til 4 personer. Rør inn maizenna og smak til med salt, pepper og sitron. Legg garnityr i hver tallerken og øs den varme suppen rundt. Tilsett blåskjell, noen med skall og noen uten. Pynt med dill. Resten av blåskjellene serveres ved siden av sammen med godt brød og smør.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar