torsdag 20. juli 2017

Knuste hvitløkspoteter


Dette tror jeg blir en ny favoritt, dette er innmari godt, i hvertfall til svinekoteletter som vi hadde sammen med knuste poteter i dag. Potetene blir myke inni, men skallet blir helt sprøtt og potetene får en fantastisk smak og aroma og så er det så enkelt å lage.

DU TRENGER:

Poteter, så mange som du koker til vanlig
Salt
1 fedd finhakket hvitløk (2 fedd hvis du lager en hel form med poteter)
Olivenolje eller smeltet smør
Urter

Vask og skrubb potetene godt. kok de i lettsaltet vann til de er nesten ferdig (ca. 15-18 minutter). Finhakk hvitløken og bland den sammen med god olivenolje eller smeltet smør. Sett stekeovnen på 230 grader. Hell av kokevannet på potetene og legg potetene i en ovnspanne med bakepapir. Bruk en stekespade eller en stor skje og knus hver potet forsiktig, de skal ikke være helt flatklemte, men så knust at de åpner seg og litt av innmaten kommer ut. Pensle potetene med hvitløk/olje blandingen og litt salt hvis du vil. Sett formen med potet inn i stekeovnen og la potetene stå til de er gyldne og sprø - det tar ca. 10 - 15 minutter. Strø over friske urter ved servering.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar