mandag 24. juli 2017

Sommersalat med kylling, frukt og blåmuggost


Ingen sommermat er som salat, det er akkurat som solen, vi kan liksom aldri få nok. Salat er en ren nytelse og kan spises når som helst og hvor som helst og salat kan lages av så og si alt, det er bare fantasien som bremser oss. Skulle egentlig ha litt jordbær på denne salaten i dag, men det var tomt for jordbær i butikken, så det ble melon og nektarin i stedet. Jeg skriver ikke noe mengde på oppskriften i dag, bare ingrediensene jeg har brukt, så kan du bestemme mengden selv etter hvor mange som skal spise. Focaccia smaker veldig godt til salat og vil du bake en god og lettbakt focaccia finner du oppskriften her.


DETTE BRUKTE JEG TIL SALATENI DAG:

Hjertesalat
Egg delt i båter
Kylling (bruk kyllingfilet i biter eller en ferdig grillet kylling  uten skinn)
Liten bit agurk i strimler
Noen reddiker i tynne skiver
Noen små tomater delt i to
Melon i biter
Nektarin skrelt og i båter
Blåskimmerost i biter

DRESSING:
Hvitvinseddik
Dijon sennep
Honning
Salt - pepper
Olivenolje
Urter


Rens og del opp alle ingrediensene til salaten og legg alt lagvis på et fat eller i en salatbolle, vend forsiktig rundt. Legg eggebåter og osten på til slutt slik at ingen ting blir "klistret".
Lag dressingen og drypp den over salaten rett før servering. Når du skal lage dressingen begynner du med å røre sammen sennep, salt, pepper og eddik, spe med olivenolje litt etter litt mens du rører  kraftig rundt. Det skal være 1 del eddik og 3 deler olje når du lager dressing, dette som en tommelfinger regel. Istedet for hvitvinsddik kan du bruke presset sitron. Bruk finklippede urter av det du har og rør de inn i dressingen tilslutt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar