fredag 28. juli 2017

Moules Marinie`res


Noe av det raskeste og enkleste maten jeg lager er blåskjell. Blåskjell er hverdagsmat og det er gjestemat og kan spises varm og kald - blåskjell smaker alltid utrolig godt..  Blåskjell serveres med godt brød og smør, eller på fransk vis med pommes frites, og vil du lage deilige pommes frites selv finner du en oppsktift her. Blåskjell bør spises samme dag som de kjøpes eller neste dag og må oppbevares i kjøleskap.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

2 kg blåskjell
2 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 liten finkuttet rød chili
2 stk. sitrongress
3-4 dl kremfløte
Ca. 4 dl hvitvin
Olje

Skrubb blåskjellene og skyll de godt i kaldt vann. Ha litt olje i den gryten som du skal koke blåskjellene i og la løk og hvitløk få surre i oljen til løken er blank. Tilsett hakket chili og la dette få surre et par minutter til. Bank sitrongress med skaftet av en kniv slik at sitrongresset blir banket flatt og legg det i gryten sammen med løk og chili. Tilsett kremfløte og hvitvin, kok opp og hell i blåskjellene. Legg på lokk og la blåskjellene koke i ca. 4-5 minutter eller til du ser at blåskjellene har åpnet seg. Ta opp blåskjellene, kast de skjellene som ikke har åpnet seg. Sil blåskjellkraften og spis den ved siden av som suppe, eller oppbevar den i fryseren til en dag du skal lage skalldyrsuppe.
Du finner oppskrift på en himmelsk god blåskjellsuppe her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar