mandag 31. juli 2017

Pytt i panne med laks og urtesaus


Av og til må en opprydding i fryseren gjøres, da finner jeg alltid ett eller annet som er godt gjemt og glemt. To små laksestykker som sikkert har hatt er litt for langt opphold i det iskalde skapet. Siden jeg nødig kaster mat, måtte laksen brukes selv om det var i minste laget til en full middag for oss - så det ble laksepytt. Nå skal det sies at dette ble ingen dårlig middag og selv om dette var første gang vi hadde laksepytt til middag så blir det ikke den siste - det var rett og slett innmari godt.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 170 gr laks
3 - 4 poteter
3-4 skiver bacon eller noen skiver spekeskinke
1 rødløk i tynne ringer
3 vårløk i ringer
Salt pepper
1/2 ts spisskummin
Liten klype paprikapulver
Smør/olje til steking


Skrubb/vask og kok potetene, hell av vannet og og la de dampe av seg. Stek bacon og legg de tilsides på et kjøkkenpapir. Bland sammen salt, pepper, spisskummin og paprikapulver. Del laksen i terninger og strø over krydderblandingen. Ha smør/olje på stekepannen og la rødløken få surre til den begynner å få litt farge, tilsett vårløken og la dette surre til vårløken er myk, sett dette tilsides. Del potetene i skiver/biter og stek de på stekepannen slik at de får litt farge, stek laksen raskt. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, da blir den tørr. Bland alt sammen slik som du gjør når du lager Pytt-i-panne. Dryss over persille.

URTESAUS:

1 dl lett creme fraiche
1 dl yoghurt naturell
1 ts honning
Litt salt og pepper
Noen dråper presset sitron
2 ss finklippet urter, bruk av de urtene du har

Bland sammen alle ingrediensene til urtesausen, smak til og tilsett urtene til slutt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar