torsdag 16. juli 2015

Sitronkjeks



Ta deg tid til å bake disse supergode kjeksene med rik smak av sitron, nydelig til en kopp te eller kaffe slik som de er, men fantastisk god med blåmuggost på. Kjeksene oppbevarer du i en tett boks eller et glass. Kjekt å ha på lur.

DU TRENGER:

120 gr mykt smør
100 gr sukker
1 egg
225 gr hvetemel
Saft og zest av to sitroner
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
Hvetemel til utbaking
(Obs! jeg bruker alltid måleskje når jeg baker)


Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis, og pisk inn det myke smøret. Bland sammen mel, bakepulver, salt og zest og vend det inn i eggedosisen sammen med sironsaften.
Sett deigen i kjøleskapet et par timer før du kjevler ut deigen til en tynn leiv, så tynn som du vil ha kjeksene. Bruk rikelig med hvetemel når du kjevler ut disse kjeksene, de kleber litt, derfor er det viktig at deigen er kald når du begynner å kjevle. Stikk ut runde kjeks med et glass eller en kjeksutstikker og legg de over på bakepapirkledd stekeplate. Stek kjeksene på midterste rille i stekeovnen ved 180 grader i ca. 10 - 12 minutter. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar