mandag 27. juli 2015

Frokostlapper


En rask og sunn frokost som er ferdig i en fei, bruker du glutenfrie havregryn og grovt glutenfritt mel, blir lappene også glutenfrie. Lappene serveres med vaniljekesam, bær ellet frukt. Jeg bruker måleskje, og måler opp det tørre først, slik at jeg kan bruke samme måleskjeen til olje og kesam.

 

DU TRENGER:

2 ss havregryn
1 dl grovbakstmel (eller et annet grovt mel)
1 ss chiafrø
2 ss rapsolje
2 ss yoghurt
2 ss vaniljekesam
2 egg
1 dl melk
1 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
En klype salt


Ha alle ingrediensene i en skål eller en bolle, du kan også bruke en foodprosessor. Visp godt sammen, og la røren stå og svelle i ca. 10 minutter. Har du en god stekepanne med slippbelegg, trenger du ikke smør til å steke lappene i, men det kan være greit å ha litt smør på stekepannen til de første lappene. Stek lappene pent brune på begge sider, og legg de på en rist til avkjøling.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar