torsdag 23. juli 2015

Rødløk og eplekompott


Bruk denne løk/eplekompotten til grillmaten, til kjøttretter som koteletter og biff, til retter av vilt, ja egentlig til det meste passer denne rødløk og eple kompotten. Prøv kompotten på en god skive brød med roastbeef sammen med tomat eller på en saftig burger - en fulltreffer.


DU TRENGER:

2 store rødløk i tynne skiver
1 eple i små biter
1 ts finhakket frisk timian
1 ss smør
1 - 2 dl eplejuice eller eplesaft
2 ss balsamicoeddik (gjerne en som er søt)
Sukker eller honning etter smak
Salt pepper
Chilipulver (kan sløyfes)


La løken få surre i smør til den begynner å bli myk, tilsett eplebiter og la de få surre med til de også beguynner å bli myk. Tilsett eplejuice og kok opp. La kompotten småkoke over svak varme til alt er mykt, og  mens det koker tilsetter du balsamico, sukker, chilipulver, salt og pepper og smak til slik at kompotten blir passe søt/sur. Kompotten kan lages i god tid før den skal spises og den kan fryses. Smaker veldig godt til de fleste kjøttretter og veldig godt til grillmaten. Selv bruker jeg denne til karbonader, og til crostini med roastbeef og tomat.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar