tirsdag 21. juli 2015

Pølsewok


Dette er en av de raskeste middager jeg kan lage, dette er den middagen som jeg lager den dagen da jeg har det ekstra travelt,  har glemt å ta noe ut av fryseren eller ikke har fått tid til å handle eller........ Du bruker de grønnsakene du har i kjøleskapet og sper gjerne på med litt av en pose frosne wok-grønnsaker. Her har du god anledning til å bruke opp rester, og har du pølser med litt smak i, gjerne av den grove typen, blir dette riktig så godt. Her er et forslag til hva du kan bruke.

DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:
 
1 løk i biter
Purre eller et par vårløk i ringer
1-2 gulrøtter i skiver eller strimler
1-2 stilker stangselleri i biter
Ca. 5 cm squash i strimler
Brokkoli i små buketter og gjerne stilken av brokkolien i biter
Blomkål i små buketter
1 eple i biter
Noen asparges hvis du har
Sukkererter hvis du har
Bønner eller mais er også godt å putte i
2-3 gode smakfulle pølser i biter
Rød chili eller/og litt raspet ingefær (kan sløyfes)
Olje 
3-4 ss chilisaus
1-2 ts. balsamicoeddik
Peanøtter til å strø over

 

Rens vask og del opp alle grønnsakene. Ha litt olje i wokpannen eller bruk en stor stekepanne. La oljen bli godt varm og ha i grønnsakene, rør hele tiden, grønnsakene er ferdig etter 6-7 minutter. Ha i pølsebitene rett før grønnsakene er ferdig. Smak til med chilisaus og balsamico. Woken serveres rykende varm. Vil du kan du servere ris eller pasta som tilbehør, men denne woken kan godt spises alene uten noe tilbehør. Du kan også tilsette litt nudler i wokpannen eller rester av pasta eller ris. Her er du på god vei til 5-om-dagen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar