fredag 3. juli 2015

Helstekt indrefilet med sprøstekt sopp og eplesalat



Indrefilet av storfe er nydelig mat når kjøttet er riktig behandlet og det er stekt på riktig måte. I går  serverte jeg indrefileten med litt uvanlig tilbehør, men jeg skal si det smakte og det er jo kjekt å lage  noe nytt når det er vellykket. Er du av de som er helt avhengig av saus, smaker en rødvin og balsamicosaus veldig godt til denne retten, og oppskriften finner du her


 TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ca. 800 - 900 gr indrefilet av storfe
2 fedd hvitløk i strimler
Salt - pepper
Et par grener frisk timian (kan sløyfes)
Smør til steking


Ta kjøttet ut av kjøleskapet og la det hvile på kjøkkenbenken en times tid før du begynner å tilberede maten. Ha smør på stekepannen og la det bli godt varmt. Ha salt og pepper få fileten, og legg den på stekepannen, snu på kjøttet slik at det blir pent brunt på alle sider, dette skal skje raskt, kjøttet skal ikke steke lenge på stekepannen. Legg kjøttet i en ildfast form, sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, og sett formen inn i stekeovnen på 140 grader til termometeret viser en kjernetemperatur 58 - 60 grader. ( Det tar ca. 30 - 35 minutter). Legg et stykke alu - folie over kjøttet, men ikke pakk det tett rundt. La kjøttet hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i pene skiver.


SPRØSTEKT SOPP:
 
200 - 250 gr sopp
Smør til steking

Del soppen i store biter og stek de på stekepannen i smør til de er pent brune.


EPLESALAT:

2 hjertesalat i strimler
2 epler i strimler eller tynne båter
2 stilker stilkselleri i tynne ringer
1/2 rødløk i tynne ringer
1 fenikkel i tynne ringer
Ca. 1/2 dl rosiner (kan sløyfes)
Ca 1/2 dl grovhakket valnøtter (kan sløyfes)
 
DRESSING:
 
2 ss rødvin- eller bringebæreddik
1 ts honning
3 - 4 ss olivenolje
Salt - pepper 
1 ss finklippet urter (Kan sløyfes)

Del opp og bland sammen alt til salaten. Bland sammen ingrediensene til dressingen, og bland inn urter hvis du har, jeg har brukt persille og timian. Vend dressingen inn i salaten rett før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar