fredag 17. juli 2015

Godt til grillmaten


 Så snart solen titter frem og det har blitt en noenlunde akseptabel temperatur, så griller vi. Vi griller det meste av kjøtt, pølser, kylling og fisk. Her kommer et tips til godt tilbehør som lages på grillen samtidig med at resten av maten grilles. Jeg har laget en form av dobbel alu-folie, men det er mange  passende alu-former å få kjøpt i butikkene.

I DENNE FORMEN HAR JEG BRUKT:
 
Ca. 2 dl sopp i skiver
1 rødløk i tynne båter
2 vårløk i ringer
1 eple i tynne skiver
1-2 fedd hvitløk i skiver (kan sløyfes)
Salt - pepper
1/2  - 1 dl god olivenolje
Friske urter eller annet krydder

Legg alle ingrediensene i formen, hell olje over, strø på salt og pepper  og vend rundt slik at olje og krydder blir godt fordelt. Ha over urter eller litt tørket krydder som timian, oregano, basilikum eller det krydderet du synes passer best til den maten du griller. Sett formen på grillen der det er middels temperatur, vend på innholdet i formen innimellom og la det stå til løk og eple er myke. Dette tilbehøret er veldig godt til de meste av grillmaten.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar