onsdag 22. juli 2015

Lunsjtallerken med scampi og grønne bønner


Nydelig til lunsj, men også nydelig som forrett. Vil du ha litt mere smak på scampiene kan de legges  i marinade. en times tid.  Vil du ikke bruke scampi, kan de byttes ut med store reker.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 200 gr scampi eller store reker
Ca. 100 gr grønne bønner
Noen soltørkede tomater i strimler
1 avocado i båter
1/2 rødløk i tynne ringer
Blandet salat 

DRESSING:
 
2 ss olivenolje
1 ss balsamico
Salt - pepper

Bruker du frosne scampi, må de tine sakte i kjøleskapet. Bruker du ferske scampi må de skrelles. Bruk  en skarp kniv og skjær langs ryggen på scampien og fjern den svarte randen. Ha litt olje i en stekepanne, la oljen bli varm og la scampiene få surre et par minutter. (stekes de lengre blir de seige). Kok bønnene i fosskokende vann med salt i 3-4 minutter, ta de opp og ha de straks i iskaldt vann og la de renne av på et kjøkkenpapir når de er avkjølt. Del avocadoen i fine båter og pensle med litt sitronsaft slik at de ikke blir brune. Legg salat på fire små tallerkener sammen med avocadobåter, legg på scampi, bønner og dryss over strimler av soltørkede tomater og legg på ringer av rødløk. Ringle dressingen over rett før servering. Serveres med godt brød eller toast og gjerne et glass hvitvin.

Vil du legge scampiene i marinade, lager du marinaden slik:

2 dl god olivenolje
Liten bit finhakket chili
2 fedd finhakket hvitløk
1 -2 ts finrevet ingefær



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar