tirsdag 7. juli 2015

Crostini med spekeskinke, Snøfrisk og blåbærvinaigrette


Vanligvis lages crostini av lyst brød, enten et hjemmebakt landbrød eller små skiver av baguett som ristes. Jeg har laget crostini av tynne skiver tysk rugbrød, av den typen som kjøpes i små pakker og ligner på pumpernikkel. Denne brødtypen passet veldig godt til det pålegget jeg har brukt til disse små skivene her.


DU TRENGER TIL 8 - 10 HALVE SKIVER:

1 eske snøfrisk
2-3 ss creme fraiche
1-2 ts flytende honning
Noen saltkorn
4-5 skiver spekeskinke delt i to
Ruccolasalat
Timian til pynt

BLÅBÆRVINAIGRETTE:
 
1 dl frosne blåbær
1 ss hvit balsamicoeddik
Litt salt
Klype sukker


Rør sammen Snøfrisk og creme fraiche, smak til med honning og salt. Tin blåbærene og rør inn balsamico og smak til med salt og sukker. Del skivene slik av det blir snipper. Legg på ruccolasalat og en halv skive spekeskinke og en god skje med osterøren og topp med blåbærvinaigrette.
Dette er crostini som passer til en forrett eller til et tapasbord.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar